tiistai 18. tammikuuta 2011

Tasainen talvisarja

Vaikkakin Olivier ja Topfox ovat ottaneet hyvän kaulan muihin, voi talvisarjan pistetaulukkoa pitää tasaisena. Tällä kerralla mentiin jämäfinaalissa pikkupisteiden metsästyksessä ihan mölkoutiin asti, mikä oli hauskaa. Lyhyesti virsi kaunis, joten jääköön raportti tällä kertaa lyhyeksi. Sen verran vielä haluan mainita, että meitä on lähdössä melko hyvällä kokoonpanolla mölkkyäjiä niin Eestin, Saksan kuin Ranskankin kisoihin. :) Ja tämän kerran pistesijoitukset tässä:

10 pistettä: Keke ja Tontsa
8 pistettä: Aki ja Topfox
6 pistettä:  Sami ja Olivier
5 pistettä: Tuisku ja Marko
4 pistettä: Kapu ja Heikki
2 pistettä: Jukka2, Jappe ja SamSolo
1 piste: Jukka ja Tony

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Hyvää uutta vuotta 2011

Näin lähti käyntiin mölkkyvuosi 2011. Pasilan hallilla pelattiin eilen kenties tämän vuoden koko maailman ensimmäinen mölkkykisa. Pelaajia oli taas runsaasti ja vanhalla tutulla järjestelmällä pelattiin. Nyt talven aikana on käynyt selvästi niin että yllätyksiä on sattunut. Uudet ja vain vähän kokemusta omaavat pelaajat ovat onnistuneet odotettua paremmin. Siinä mielessä mölkky on innostava peli, että aina joku voittaa.

Ja toinen merkittävä mölkkyyn liittyvä seikka on, ettei se ole enää vain suomalaisten peli. Talvisarjan ranskalais-espanjalaiset kilpakumppanit ovat osoittaneet, että peliälyä ja -taitoa löytyy. Olin aina luullut että se on vain suomalainen ominaisuus. Muistakaamme myös, että Eesti voitti pronssia mölkyn MM-kisoissa ja kultaa SM-tupamölkyssä. Eestissä, Saksassa ja Ranskassa on järjestetty jo omat kansalliset mestaruuskilpailunsa. Mölkky valloittaa maailman. :)

Ennen sitä heiteltiin vain pihapelejä ja treenattiin siten MM-kisoja varten. Nyt kun kisakalenteria täyttää, niin huomaa että kisoja riittää pitkin kesää aina syksyyn asti. Ihan harmittaa ettei kaikkeen pysty eikä ehdi osallistua. Omaan kalenteriin on merkittynä helmikuun SM-hallikisat. Toukokuussa pelattava SM-duppeli on huomioitu jo ihan sen puolesta että osallistun järjestelyihin. Kesäkuussa matkataan Eestiin ja Saksaan. Syksyn lähellä sitten MM-kisat. Nuo ovat sellaisia varmoja osallistumisia ja lisäksi voi tulla muita kisoja. Ja niin, onhan meillä sitten tämän talvisarjan perään hetikohta alkamassa kesän cup-mittelöt. Ollaan päästy tilanteeseen, että mölkky on ympärivuorinen harrastus.

Mölkkyliiton kisakalenteria täytetään vuoden edetessä. Käykäähän vilkaisemassa tästä linkistä.

Ainiin, eilisen osakilpailun pisteet jaettiin seuraavasti.

10 pistettä: Olivier ja Carmen
8 pistettä: Topfox, Tiina ja Timo
6 pistettä: Tontsa ja Sabe
5 pistettä: Jorge ja Jukka2
4 pistettä: Sami ja Marko
2 pistettä: Tony ja Kapu
1 piste: Jukka ja Heikki