keskiviikko 5. elokuuta 2009

Syksyn cup-pelit käynnistyivät komeasti

Kaiken kaikkiaan 16 pelaajaa kertyi tänään kisaamaan cup-pisteistä. Sää suosi, vaikka hetken ukkonen uhkaavasti jyrisi ja sadettakin ripsaisi. Jouduimme kisaamaan myös pelitilasta, sillä samaan aikaan kentällä pelattiin mölkyn lisäksi jalkapalloa ja petanquea. Sopu antoi kuitenkin hyvin sijaa.

Pelattiin neljässä lohkossa siten, että finaaliin pääsivät lohkovoittajat sekä kaksi pisteiden mukaan parasta lohkokakkosta. Neljän pelaajan alkulohkoissa pelattiin neljä kierrosta niin, että kaikki saivat aloittaa. Harmikseni jouduin kovaan alkulohkoon. Samassa lohkossa pelasivat Kapu (huom. nimi muutettu, kun kaikki kutsuvat Tomppaa nykyään Kapuksi) ja Tero, jotka ovat nyt viiden pelikerran jälkeen cupin kovia pistemiehiä (Kapu johtaa ja Tero kolmantena).

Kuuden pelaajan finaaliin tuli jakoon yksi lahjapaikka, kun oman alkulohkonsa voittanut Jiippee joutui aikataulullisista syistä luopumaan finaaliin osallistumisesta. Näin ollen kolme parasta lohkokakkosta pääsi mukaan. Täten vältyimme myös ikävästä mölkout-ratkaisusta, kun kahdella lohkokakkosella oli kerättynä täsmälleen saman verran pisteitä.

Erityisen kiitollinen lahjoituksen kautta varmistuneesta finaalipaikasta saa olla Mikko, sillä hän lopulta ns. tuli puskista ja voitti koko finaalin(!). Muistaakseni jossain vaiheessa finaalin puolivälissä jo ennustin hänestä finaalin yllättäjää, vaikkei alussa pisteitä kertynyt samaan tahtiin kuin muilla. Varmalla pelillä hän oli lopulta ainoa finalisteista, joka ei heittänyt kertaakaan ohi. Täytyy kyllä tässä yhteydessä sanoa, että Kekellä ja Kapulla oli jo ennen tätä mahdollisuus katkaista peli, mutta heidän ratkaisukeilansa (8) oli vain niin kaukana. Kapu ehti jopa kahdesti yrittää katkaisua.

Joka kerta joku uusi tulee mukaan. Tällä kertaa Jukka, jota kutsumme sekaannuksen välttämiseksi nimellä Jukka2. Jos nyt oikein ymmärsin, niin finalistit Jukka2 ja Juha heittivät kumpikin parina 2009 Mölkyn halli-SM:ssä hopeaa. Tervetuloa.

Tässä tämänkertaisen cup-osakilpailun finaalin tulokset:
1. Mikko, 70 pistettä
2. Kapu, 62 pistettä
3. Keke, 62 pistettä
4. Tero, 54 pistettä
5. Jukka2, 39 pistettä
6. Juha, 33 pistettä.

Cupin tilanne päivitetty tuohon viereiseen marginaaliin. Ensi keskiviikkona taas rennompaa heittelyä. Eiköhän vaikka joku joukkuekisa keksitä?

Ei kommentteja: